Bruxelles

Efter två dagar i Bryssel med strålande sol och inte ett moln på himmelen, välkommnades vi hem till London med ett spöregn. I Bryssel hade Eurostar den mest förvirrade incheckningen någonsin. Incheckningen till tåget fungerar likadant som till ett flygplan med, incheckning, scanning av väskorna, metalldetektorer och passkontroll. Till och börjamed öppnade dom inte incheckningen i tid så alla fick stå utanför och vänta. Av nån anledning bildades det en kö, vilken ledde till fel ingång, så när dom väl öppnade dom två incheckningarna vi visst skulle använda splitrades kön in till ett kaos. Väl framme vid grindarna funkade inte förutskrivna biljetter så alla vi som hade såna blev omdirigerade till en manuell incheckning. Mannen vid den disken hade ett jätteviktigt telefonsamtal så vi fick gott vänta. När han väl hade tid att checka in oss så skrev han ut en ny biljett med helt andra platser än vad vi bokat. Vi fick gå igenom två passkontroller och vid metalldetektorn var det självklart någon idiot framför oss som inte fattade att han skulle tömma fickorna och ta av bälte osv.  Jävla fransmän, förlåt, belgare.

Själva staden var väldigt vacker, men det hade nog räckt om vi åkt hem redan i går kväll, två dagar kändes aldeles för långt. Sista dagen spenderade vi messt med att ligga i skuggan i en park, eller två olika parker, vilket också verkade vara en populär sysselsättning för brysselbor. Jag var helt övertygad om att vi skulle åka hem 21.30 så vi gick till en pub med gott om tid kvar, trodde vi, och köpte dom största supe stora ölen dom hade (50 cl) för att kunna sitta där och smutta i en timma. När vi satt där sa Karin något om biljetterna så jag tog upp dom ur väska och tiddade på dom. Det visade sig att tåget gick 20.30 så smuttandet fick övergå till att snabbt dricka upp och gå, men vi han hem varjefall.

Karins kamera hon beställt på Internet han inte dyka upp innan resan så den enda kameran vi hade var min ganska värdelösa mobilkamera, men vi tog bilder med den varjefall.

dsc00053

Karin i en gränd vid Grand Place.

dsc00054

Atomium från fönstret på våran turistbuss!

dsc00055

En känd kissande pojke.

dsc00056

En inte lika känd kissande flicka.

dsc00057

Ett sköldpaddsbröd.

dsc00058

Karin i en park.

dsc00060

Karins jätteläskiga körsbärsöl hon drack i parken.

dsc00063

Jag i samma park drickandes en annan jätteläskig belgisk öl. Deras öl var överlag jätte hemsk. Tur att den normalstora ölen på puben bara var 25cl.

dsc00067

Utsikt från vårat hotellrum.

dsc00068

Min nackbränna efter första dagen. Andra dagen försökte vi hålla oss till skugga så mycket som möjligt.

dsc00088

Karin i en annan park kollandes på en fontän med grönt vatten.

dsc00090

Jag framför samma fontän.

dsc00092

Ett skyltfönster.

dsc00095

Karin drickandes is-te.

dsc00096

Jag gör samma sak.

dsc00097

Här drack vi is-te.

dsc00106

Liggandes i en tredje park och väntar på tåget hem.

dsc00120

Jupiler var den enda drickbara ölen vi hittade där. Dom här köpte vi när vi väntade på tåget som visst gick en timma innan vi trott.

Lämna en kommentar